Sabtu, 17 November 2012

Tips: Hilangkan Jerawat

3 ulasan:
 

ok. Haritu, kawan hana minta tips hilangkan jerawat sebab dia baru dapat awek. Dia request, so hana nak share sikit. Hana pon punya masalah jerawat dulu, sekarang pon i guess. Jadi, ini ikot pengalaman hana la.

Tapi jangan risau masalah jerawat ini akan hilang meningkat usia. Tapi kalau tak jaga kebersihan, jadi jugak tua mcam mana pon. Tapi kalau tengah gatai bercinta tu, no comment la noh, perubahan hormon la tu.

Apa perlu buat:
  1. Rajin cuci muka. Jadikan habit.
  2. Asal muka rasa ada minyak or kotoran terus cuci
  3. Guna pencuci muka yang khas untuk hilangkan jerawat.
  4. Jangan sentuh muka.
  5. Jangan bagi rambut sentuh muka.
  6. Pakai cream hilang jerawat kat tempat jerawat.
  7. Sebolehnya guna oxy, t3, or aiken. Sebab mereka specializes dalam jerawat nih.
  8. Produk ini akan hilangkan minyak di muka.
  9. Tapi jangan bagi kering sangat. 
  10. Jadi pakai pelembap dari produk yang sama.
  11. Elakkan makan benda berminyak sepanjang tempoh tu.
  12. Elak makan kacang-kacang
  13. Elak pakai produk selain produk untuk hilang jerawat.
  14. Kurangkan tengok cermin. Takot rasa nak picit.
  15. Anggap lah jerawat ini simbol keremajan. aww!
  16. Minum banyak air. Tidur awal.
  17. Makan banyak buah-buahan. 
  18. Vitamin D dari matahari, waktu pagi je!

3 ulasan:

hananhadila berkata...

haha , nice sharing . mujurlah muke hanan kurang jerawat ,

Cakap Bisa berkata...

tdo awal? :P

hana berkata...

hanan: bagus la dapat kulit kurang sensitif. Dan kalau ada apa2 tips kulit pimple free tu, share2 la jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cakapbisa. Dikuasakan oleh Blogger.